tiistai 30. maaliskuuta 2010

Tikkutiistai:

"Minä hävitän viisaitten viisauden ja teen tyhjäksi ymmärtäväisten ymmärryksen."

En tiedä edes kuinka tämä tietokone toimii. En tiedä miksi jotain tapahtuu kun painan näppäintä. Ehkä kyseessä on ihme? Miten kirjaimet tulevat?
Kun on ongelmia, tämä kaikki herättää raivoisaa avuttomuutta. Joku on rakentanut laitteen, joka on kyllä yleensä rakastettava, mutta joka meni rikki.
Syntyy halu rikkoa loputkin. Heittää kone parvekkeelta valmistajansa päähän pystyyn. Ikkunasta läpi koko Windows. Se on tehnyt tämän tahallaan.

Liikennevaloissa kun tulee eteen punainen toisensa jälkeen, alkaa epäillä, että jossain on ilkivaltias, joka piruuttaan säätää esteitä tielleni. Vain puoli senttiä otsaluun tällä puolen on taikauskoinen luolamies, joka uskoo Ylisäätäjään, jota kuuluu ehkä lepytellä ja maanitella, salassa kiroilla.

Elämän pitäisi olla hallittavissa. Se ei ole.
"Pitäisi" tulee muuttaa. Se on muutettavissa, hallittavuus ei.

Tietokone tietoineen on kappale kakkua sen käyttäjään verrattuna. 
Kuinka lause muodostuu käyttäjän aivoissa!? Mikä ajattelee näin? Mitä ymmärtäjän ymmärrys on? Viisaan viisaus?
Kuka ajattelee? Kuka täällä oikein on kuka?

Päivän tekstissäkin on kyse tästä: "Herodes ilahtui kovin nähdessään Jeesuksen, sillä hän oli jo pitkään halunnut tavata hänet. Hän oli kuullut Jeesuksesta ja toivoi, että tämä tekisi hänen nähtensä jonkin ihmeteon. Hän kyseli Jeesukselta kaikenlaista, mutta Jeesus ei vastannut hänelle mitään."

Kun Jeesus ei vastannut mitään, saati Herodeksen odotuksia, tuli tarve heittää ukko menemään. Ja sen hän myös teki melko kirjaimellisesti.
Jumala on nimetön, eikä vastaa kenenkään odotuksia. Syntyy kun lauseet loppuvat.

Nimettömyydessä, kaikkia alkuja ennen ja loppujen lopuksi, Herodes ja Jeesus ovat yhtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti