sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Nytpä laitan poikkeavan eli pervon merkinnän tähän:
Olen pirteä!

Nukuin oikein hyvin ja sitten heräsin, nousin ensin istumaan sängyn laidalle, sitten seisaalle, jne, tiedäthän nämä, monen aamuun kuuluvat kuviot.
Keitin kahvia. Laitoin sinne sekaan kaksi teelusikallista kaakaota, mikä on hyvä idea: kaakao alentaa verenpainetta, ja sopii kaiken lisäksi maultaan yhteen kahvin kanssa.

Kahvia ennen nautin kauraleseitä, vehnäleseitä, soijajauhoja ja ainakin kaksi desiä marjoja sisältävän rasvattomaan hylamaitoon sekoitetun mössön. Marjoista yksi desi vähintään on mustikoita. Lisäksi kippasin kasvojeni läpi kehoon lisäravinteita: omegaa ja karnosiinia, sinkkiä ja magnesiumia, kalkkia ja D-vitamiinia.

Päivän kuluessa minun on vielä saatava parsakaalia noin nyrkkini koon verran, mieluiten raakana, yksi sipuli, kaksi valkosipulin kynttä, kaksi desiä tomaattia mehuna, survoksena tai pyreenä (no ei pyrettä sentään kahta desiä...), omena (punainen, koska siinä on eniten jotain), banaani ja muutama luumu (mahdollisimman tumma; eniten sitä jotakin). Perunan, pastan ja kaiken valkoisen jauhon olen jättänyt vallan pois.

Tämä kaikki huuhdellaan alas vähintään litralla valkoista tai vihreää teetä, päivän mittaan siis kaikki tämä. Joka päivä. Basilikaa syydän kaikkeen koska se kuulemma alentaa stressihormonikiihotusta, tämä on uusi tieto. Sotken kaikkeen itse valmistamaani myös kurkumaa koska se suojaa maksaa ja aivoja, ei vanha tieto sekään ja yhtä pätevä.
Kaikki terveyttäni uhkaavat ilkiöt jäävät näin kroppani ulko-oven taakse raapimaan.

Tohtori.fi, terve.com, terveyskirjasto.fi päivittävät joka aamu ravitsemustieteen uusimmat tulokset tietokoneelleni.
Sekä tohtori Tolosen upea, innostava uutiskirje tietenkin.
Joko Sinä olet tilaaja?

Se on ilmainen ja jakaa objektiivista, uusinta tietoa ravinnon edesottamuksista kehossamme. Valitettavan ja yllättävänkin usein paljastuu tutkimuksissa jokin uusi ravitsemuksellinen puutos, ja se että nykyihmisen kroppamme ei useissakaan tilanteissa pärjää ilman useitakin uusia lisukkeita.
Mutta toisaalta, apu on lähellä, usein jo saman artikkelin lopputeksteissä: dr. Tolosen tuotteet. Ne eivät ehkä ole halpoja, mutta ethän halua tinkiä terveydestäsi ihminen! Joskus niitä on tarjouksessakin, silloin kannattaa hankkia kerralla enemmän.

Etyyliesteroituja omegakolmostuotteita ja karnosiiniakin saa Turussa halvemmalla ainakin
Leader-myymälästä Mehiläisen rakennuksessa. En ole varma ovatko ne yhtä tehokkaita kuin Tohtorin vastaavat.
Ulkoilen myös päivittäin vähintään tunnin, näin on ohjeet annettu. Pyöräilen, kävelen, uin.

Olen siis kääntynyt ortoreksiaan, minusta on tullut ortoreksimunkki oikein. Pyrin ikuiseen elämään, ruumiin ja sielun kuolemattomuuteen, erilaisten uudetlaakefarmakologisetjaravitsemustieteellisetihmeet.fittien opastamana ja alaluuleparjaavasiilmannaita.commarien agitoimana ja parjaamana.

Isossa Skismassa ulkoiluhenkinen ortoreksiani on eronnut kauan sitten satunnaisesta, epäsäännöllisestä ja paheellisemmasta katollisesta elämästä baareissa. Neuvotteluja on kyllä käyty näiden välillä mutta ekumenia ei oikein luonnu. Ovat niin eri maata, kumpikin luulee olevansa Ruumiin oikea edustaja, ja toinen niin muodoin väärä.

Olkoot erillään! Rauhanomainen, ainakin ulkonaisesti kunnioittava rinnakkaiselo onnistuu kyllä, toisaalla pehmeä, suitsukkeentuoksuinen sipulibasilikamuotoilu, toisaalla fallisempi, sikaria tai ylösalaisin käännettyä kuppia jäljittävä meininki.

Kuulin kerran radio-ohjelman jossa kerrottiin säveltäjä Poulencin määritteleen itsensä "katupojaksi ja mystikoksi yhdessä ruumiissa". Oikein hyvä ja toimiva kutsumus, uskon. Enkä vain usko vaan myös teen; usko ilman tekoja on kuollut.

Kaakaokahvi ja sen tilapäisesti katalysoima pirteä ajatusvirta on loppu, mitäs nyt, Samppalinnassa - kuulin juuri - on jono lähes kaupunginteatterille asti. Porukkaa siellä siis helluntain kunniaksi kuin päivän epistolassa, mitä nyt kuuluu hartaan ortoreksin tehdä?
Vilkaisin tohtori.fittaa: "Puutarhanhoito parantaa potenssia."
Täältä tullaan puutarha!

1 kommentti: